Kaasmakerij
Voor een goed product heb je goede grondstoffen nodig. Dat geldt ook voor kaas van de boerderij.
Wij gebruiken melk van onze eigen koeien, die van april tot oktober buiten kunnen grazen in de Betuwe.
De melk is de basis van onze kaas, daar komt onze kennis en jarenlange ervaring bij. En dat kun je proeven !
Onze kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde melk.
Hieronder een indruk van het proces van kaasmaken:

Melk van onze eigen koeien.

De melk wordt geroerd in de top

Handmatig wordt de wrongel uit de top gehaald


Mankracht

De wrongel druipt uit de persplaat

Ons eigen kassstempel komt op de kaas

Onder de pers
Bert bezig met de kaas
Rijpen op de plank

Hier herkent u onze kaas aan.

De melkauto haalt de overgebleven melk op

nieuwe voorraad kaas !

de koeien in de stal

pekelbad, .....rijpen

diverse smaakjes

melk in de top, ...........wrongel