Kaasmakerij
Voor een goed product heb je goede grondstoffen nodig. Dat geldt ook voor kaas van de boerderij.
Wij gebruiken melk van onze eigen koeien, die van april tot oktober buiten kunnen grazen in de Betuwse uiterwaarden.
De melk is de basis van onze kaas, daar komt onze kennis en jarenlange ervaring bij. En dat kun je proeven!
Onze kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde melk.
Hieronder een indruk van het proces van kaasmaken:
Melk van onze eigen koeien..
de koeien in de stal
De melk wordt geroerd in de top
Handmatig wordt de wrongel uit de top gehaald..
..hier is een hoop kracht voor nodig..
Er worden naturel en kruiden kazen gemaakt.
De wrongel wordt in de vaten gedaan.
Er komt een kaasstempel op de kaas.
Hier herkent u onze kaas aan.
Vervolgens gaan de vaten met wrongel onder de pers en wordt er een kaas gevormd.
De kazen worden na de pekel op de plank gelegd en vervolgens 6x geplasticd. (3x aan iedere kant)
Ook kilo kaasjes liggen op de plank te rijpen.
Er zijn jonge kazen die 4 weken op de plank liggen, maar de oude kazen liggen wel 1,5 jaar op een plank te rijpen voordat deze verkocht worden.
De melkauto haalt de overgebleven melk op